Omgeving

Omgeving
ontdek het groene Brabant

Het is in deze omgeving volop genieten van de natuur, fietsend of wandelend.

Fietsen en wandelen

U begeeft zich dan tussen bossen, gezellige dorpskernen, langs vele landgoederen, Koloniën, heidevelden en riviertjes, vennen en beekjes. De bekendste natuurgebieden in de regio zijn: De Vallei van het Merkske, De meanderende Mark met aanliggend fietspad, De Roovertse heide, De Regte heid, De utrechtse heid, De Strijbeekse heide, Het Turnhouts vennengebied en natuurlijk de Alphensen-Chaamse-Ulvenhoutse bossen, met de nieuwe mooie fietsallé.

Fietsen en wandelen

De mooiste routes!

Het afwisselende landschap is een paradijs voor fietsers. Talloze routes voeren je langs de mooiste plekjes. Of laat je leiden door de eerste of tweede wereldoorlog, poosplaatsen, geocaching, gps of de knooppunten. Door het arrangement Happen en Trappen genaamd Smokkelen over de grenzen, kunt u zich meermalen belonen voor het fietsen. Voor het ruigere fietswerk zijn er uitstekende mountainbike routes in Alphen-Chaam en in Ravels (B).

 

De bekendste landgoederen in de omgeving zijn o.a. Landgoed Nieuwkerk, Landgoed Wolfslaar, Landgoed Bouvigne, Landgoed De Hoevens, Landgoed Gorp en Roovert, Landgoed de Utrecht, Wortel Kolonie etc.

De mooiste routes!

Bezoek een aantal mooie steden

Ook cultureel en culinair is er van alles te vinden. Steden vol cultuur zijn, Breda, Turnhout, Hoogstraten, Antwerpen Tilburg en Den Bosch, maar ook de dorpen hebben hun eigen culturele en culinaire plekjes, wijngaarden, bierbrouwerijen en streekwinkeltjes.

Bezoek een aantal mooie steden